Welke ballen gebruik ik bij Treibball?

De ballen die bij Treibball worden gebruikt zijn ‘gewone’ gymnastiekballen die je vindt bij sportzaken. Belangrijk is dat de ballen ‘anti-burst’ zijn: dat betekent dat ze, mochten ze onverhoopt lek raken, niet knallen maar langzaam leeglopen. De ballen zijn kwetsbaar, het is dus belangrijk dat je hond leert er respect voor te hebben. Je begint daarom ook niet meteen rondom de bal te trainen maar rondom andere materialen. De bal komt er later bij. Je wilt niet dat je hond gaat jagen en erin gaat bijten. Het wordt dan een dure hobby.

Voor een grote hond gebruik je een grote bal, voor een kleine hond een kleine(re) bal. Als richtlijn gebruik ik de schofthoogte van je hond. Honden met een schofthoogte tot en met 40 centimeter werken officieel met ballen met een diameter van 45 centimeter. Honden hoger dan 40 centimeter met ballen van 65 centimeter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *