Heel veel humor en geduld heb je nodig

Super knap jouw hond, wat luistert ze goed!

Na zo’n compliment moet ik altijd stralen. Nu is het mijn vakgebied maar ik vond het altijd erg leuk om met mijn honden uitdagingen op te zoeken. Zowel in huis, in onze tuin als onderweg geniet ik ervan om samen met mijn honden te spelen. Ik bedoel hiermee niet achter een bal aan laten rennen. Hiermee bedoel ik verstopspelletjes met speeltjes in het bos of jezelf verstoppen. Over of onder een slagboom laten gaan. Wachten en een stukje doorlopen. Voor mij is dit spelenderwijs trainen, trainen met een knipoog.

Het gaat om het spel, ga daarvan uit als je start met een nieuwe uitdaging

Het mooie hieraan is door regelmatig met je hond bezig te zijn, werk je aan je band, ontstaat er vertrouwen wederzijds en worden jullie steeds meer een team wat goed kan samenwerken.

Het lijkt zo gemakkelijk maar dat het is niet. Het kost heel veel geduld, veel tijd en vooral humor om samen met je hond te trainen.

Mijn mening is dat het niet stopt bij de hondenschool. Een cursus is leuk en leerzaam maar door wat je leert ook thuis dagelijks toe te passen krijgt het gewenste resultaat. Een hond die luistert omdat hij het begrijpt.

Heb je wel eens een vreemde taal moeten leren? Dan weet je wel dat dit heel veel moeite kost. Zo ook voor onze hond, is het leren gehoorzamen net zo iets. Houd hiermee rekening als je met je hond traint. De ene hond heeft meer herhaling nodig dan de ander, de ene hond vind een bepaald onderdeel leuker en makkelijker dan een ander. Kortom, pas je training aan, aan wat jouw hond aankan.

Ik help je op weg naar een gehoorzame hond.
Voor vragen mag je mij altijd mailen.
Mail naar info@comeby.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *