Wil jij ook met je hond gaan samenwerken?

In de beginnerscursus maak je kennis met deze geweldige hondensport en leer je de basis van Treibball.  

Je hond leert de basisoefeningen, zoals achter de bal plaatsnemen, linksom en rechtsom sturen en de bal naar je toe rollen.

Er starten regelmatige nieuwe lessen. Een cursusblok bestaat uit 7 lessen van 50 min.

Zowel groepslessen als privé lessen.

Maak kennis met deze geweldige hondensport en leer alle basis Treibball commando’s aan.

Je hond leert de basisoefeningen, zoals achter de bal plaatsnemen, linksom en rechtsom sturen en de bal naar je toe rollen. 

Een les duurt ongeveer één uur, afhankelijk van wat je hond aankan. We starten met minimale afname van 4 lessen.

Privéles heeft als voordeel dat jij je voorkeursdag en tijdstip aangeeft. En natuurlijk dat je alle tijd en aandacht van mij krijgt om Treibball je eigen te maken.  

Heb jij de basis Treibball cursus gevolgd?

Heb je zin in meer uitdaging?

We gaan nu leren op ruime afstand te dirigeren. Er komen meerdere ballen op het veld te liggen.

Kortom meer uitdaging voor jou en je hond. Je kan je hart ophalen.

Hoe meer ballen, hoe meer uitdaging voor jou en je hond om door te groeien in jullie communicatie tot topniveau!

Wat is Treibball?

Treibball is een fysieke hondensport, die de hond naar vermogen laat werken en veel van zijn denken vraagt.

Op een afgebakend speelveld moet jouw hond gymnastiekballen, die over het veld verspreid zijn, door een doel rollen. 

Als je begint met Treibball begin je met één bal. Als dit goed gaat en de hond heeft geleerd plaats te nemen achter de bal, geleerd te wachten totdat jij als begeleider aangeeft om de bal te duwen dan kan je het aantal  ballen gaan opvoeren. Uiteindelijke doel is dat er 8 ballen op het veld komen te liggen en moet jouw hond over een afstand van 20 meter de bal naar jou toebrengen. Jij staat in een goal waar je ook bij het aannemen van de bal met één voet in blijft  staan. Wanneer jij het teken geeft reageert jouw hond zo snel en netjes mogelijk  door de 8 ballen één voor één terug te drijven naar jou en in het goal. De ballen worden op een willekeurige manier op het veld neer gelegd. De hond zal de ballen op een bepaalde volgorde moeten binnenhalen. Het doel van het spel is om binnen 10 min 8 ballen in de goal brengen.

Jullie zijn samen één team, de samenwerking is belangrijk. Jij helpt jouw hond door gebruik te maken van handgebaren en je stem. Het gezamenlijk beheersen van Treibball versterkt de band tussen hond en eigenaar.

Er zijn allerlei variaties op het treibballspel te bedenken, tijdens mijn lessen speel ik in op jou en jouw hond. Je krijgt persoonlijke tips mee die voor jou en jouw hond werken om tot een goed resultaat te komen. Tijdens de lessen, die in kleine groepjes gegeven worden (max. 3), ga je aan de slag met de basis en krijg je alle hulp van mij. Lijkt het jou niet geweldig als jullie dit spel kunnen spelen? 

Schrijf je snel in en ik leer jou alle basis elementen van Treibball!

Is dit iets voor mij en mijn hond?

Ja! Veel mensen denken dat Treibball alleen geschikt is voor rassen als Border Collies of Australian Shepherds maar dat is niet het geval. Elke hond die wil samenwerken met zijn baas, kan aan Treibball doen. Het leuke van Treibball is dat het nauwelijks belastend is voor de hond. Daarom is deze sport geschikt voor jonge of juist oude honden en kunnen ook honden met een lichamelijke beperking hun hart ophalen aan Treibball. Ook als je zelf een lichamelijke beperking heb kan je deze sport met je hond prima doen.

Inschrijven

Facebook

Ontvang inspiratie tips en kortingen op workshops.

Instagram

Volg mijn activiteiten met mijn honden.

Agenda

Maak een afspraak voor een privéles.